Kokos flan
Flan er en slags budding, som stammer fra det spanske køkken. Smagen er himmelsk. Den ser elegant ud, og det kan give en masse følelser, første gang man laver den. Denne dessert er velegnet til både sommer og vinter. Vi advarer om, at den kan gøre dig afhængig!
En dåse kondenseret mælk
340 g kokosnøddemælk
6 æg
220 g kokoskrymmel
220 g sukker
Vi pisker æggene op i en stor skål. Herefter tilføjer vi kondenseret mælk, kokosnøddemælk og kokoskrymmel. Del hele blandes. Vi putter sukkeret i en forud opvarmet gryde, og venter på, at sukkeret bliver til karamel. Vi tager gryden af, sådan at de afkøles en smule. Vi tager en stor gryde og koger vand i denne. Herefter putter vi den lille gryde med karamellen over i den store gryde, så vi får et vandbad. Den tidligere tilberedte masse hældes i gryden til karamellen, og der lægges låg på. Herefter lader vi vandbadet småkoge i 1-2 timer. Det er vigtigt, at massen kan skæres ud. Man skal også huske på, at vandet fordamper, så der skal tilføjes vand til den store gryde.
Når vores flan kan skæres, fjerner vi den lille gryde fra vandet, og vi lader den køle af. Vi bruger en kniv til at frigøre den fra grydens sider. Vi lægger en tallerken over gryden, og med en hurtig og bestemt bevægelse vender vi det hele om. Hvis vores flan sidder fast, og ikke vil ud, lokker vi den ved at banke på grydens bund.
Klar! Flan opbevares i køleskabet.
Det er lækkert!
Vis denne opskrift til dine bekendte! Del den med andre!