logo

Har I et lille barn derhjemme? Begå aldrig denne fejl! Salat kan være den direkte vej til hospitalet.

På grund af et stort antal personer, som er inficeret med E.coli bakterier, har den canadiske Sundhedsstyrelse udsendt en erklæring, hvor de bekræfter, at der til den 28. december 2017 er noteret 41 tilfælde af smitte med E.coli. To personer er døde. Problemerne er opstået i USA og Canada, men det ændrer ikke det faktum, at det er en advarsel, som gælder for alle. Hvorfor? Moderne indpakningsmetoder og salat, som er skyllet på forhånd, medfører, at mange af os simpelt hen ikke skyller de rå grøntsager. Det er en fejl!

Som det fremhæves af Den Canadiske Sundhedsstyrelse , blev et parti romersalat inficeret med E.coli bakterier. Desværre er det ikke muligt at se eller føle tilstedeværelsen af bakterierne, og symptomerne er ikke altid så lette at identificere:

- maveproblemer,
- kvalme og opkastninger,
- forhøjet temperatur,
- hovedpine.

Symptomerne kan fremkomme fra den første til den tiende dag, efter at vi har spist rå grøntsager. De fleste tilfælde forløber uden hospitalsindlæggelse, men man skal huske på, at den inficerede person spreder bakterierne! Man skal også huske på, at hver enkelt gennemlever en Escherichia coli infektion på forskellig måde. Hos nogle er det blot en let forgiftning, andre må en tur på hospitalet med nyresvigt, epilepsi eller endda livstruende tilstande!

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Men hermed er det ikke slut med advarslerne! Af britiske undersøgelser offentliggjort i det anerkendte medicinske tidsskrift "Applied and Enviromental Microbiology", fremgår det, at indpakkede og forskyllede salatblade er en kilde til E.coli bakterier! Den medicinske portal Medonet, citerer de nævnte forskere, og advarer ydermere om, at den salat, som teoretisk set er skyllet af producenten, også kan indeholde salmonella.

Udbruddet af en E.coli epidemi i USA og Canada, og tidligere i Storbritannien, har henledt folks opmærksomhed på problemet med grøntsager, men der er alligevel stadig færre forbrugere, som skyller grøntsagerne. Når vi ser de smukt indpakkede salatblade, får vi en eller anden naiv tro på, at de er blevet grundigt skyllet flere gange. Forskerne afviser imidlertid denne myte! På næste side kan I læse, hvad man skal gøre, for ikke at blive smittet.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x