Spinatkage.
Denne kage fortryllede os ved første øjekast med sin farve. Da vi fik at vide, at dens smukke grønne farve er opnået ved hjælp af tilsætning af spinat, vidste vi, at ville være nødt til at bage den. Og det fortryder vi ikke.
Dejen:
450 g frossen spinat - optøet og hakket
250 g sukker
3 æg
250 ml olie
250 g fintmalet hvedemel
250 g grovmalet hvedemel
3 teskefulde bagepulver
Kagemassen:
300 ml piskefløde
2 skefulde puddersukker
Til drys:
Granatæble
Ovnen varmes op til 180 C. Æggene blandes med sukkeret. Vi tilføjer olie, og efter nogle minutter den sigtede blanding af begge slags mel og bagepulveret. Til sidst tilføjer vi spinaten, efter at vandet er hældt fra. Vi anbringer massen i en bageform, og bager i 40 minutter, eller du kan stikke en strikkepind ind, for at se om den er tør – så er kagen færdig. Lad den køle. Derefter skærer vi toppen af kagen, og smuldrer denne i en selvstændig skål. Massen laver vi ved at piske fløden til flødeskum med tilsætning af puddersukkeret. Det friskpiskede flødeskum anbringes smukt på kagen, som derefter drysses med de smuldrede stykker af toppen. Til sidst dekoreres med granatæblet. Klar!
Det er lækkert!
Del denne opskrift med dine bekendte på Facebook. Giv den videre.