logo

Læger advarer – begå ikke denne almindelige fejl, når i skræller mandariner.

Mandariner er en af vores foretrukne frugter, særligt i tiden omkring Jul. Mange af os forbinder lugten af citrusfrugter med julen, og det er også dejligt at få noget let, som en kontrast til alle de fede ting, vi spiser i julemåneden. Desværre begår næsten alle en alvorlig fejl, når de skræller mandariner!

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

De fleste af os skyller ikke frugten, inden vi skræller mandarinerne, og det er en alvorlig fejl!

Læger advarer om, at de frugter som primært importeres fra Spanien og Portugal, hentes til landet i enorme lastvogne, hvor det er vanskeligt at sørge for ordentlig rengøring. For at sørge for, at mandarinerne når frem i god stand efter den lange rejse, sprøjtes de endvidere med blandt andet shellak, altså en form for naturlig harpiks. Det er også almindeligt at anvende naturligt plantevoks, såkaldt carnaubavoks. Disse substanser fremkalder imidlertid ofte allergiske reaktioner.

Lad os huske på, at vi bør huske på at skylle mandarinerne, inden vi spiser dem! Alle frugter uden undtagelse sprøjtes, de transporteres på en måde, som langt fra er ideel, og uden at ville det, overfører vi urenhederne på dele af mandarinkødet, mens vi skræller dem.

Del denne advarsel med jeres bekendte!

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x