Du må hellere gemme denne opskrift, for du kommer til at give dine nærmeste en overraskelse med denne æbletærte eller charlottekage, der smager en verden bedre end den traditionelle.
Sæsonen for æbletærte er i fuld gang, men kender I denne version? I aviserne og på Internettet ses stadig oftere en trend mod ”omvendte” kager, og nu er tiden kommet til æbletærte! Takket være denne smelter æblerne i munden, karamellen giver den en overjordisk sødme, og under denne (og i begyndelsen over den), befinder der sig en svulmende kage, som dufter af citronskal. Ingen vil kunne modstå den, I bliver nødt til at prøve denne opskrift!
Ingredienser:
4-5 æbler
1/4 glas+ 1 skefuld smør
7 skefulde sukker
1 skefuld kanel
Til dejen:
75 g blødt smør
5 skefulde sukker
3 æg
3 skefulde creme fraiche 30%
1 teskefuld reven citronskal
1 teskefuld vaniljearoma
2 teskefulde bagepulver
1 skefuld mel
Tilberedning:
Æblerne skrælles, drysses med citronsaft, skæres i fire dele, og disse deles derefter i skiver.
Smørret smeltes i en kasserolle, sukker tilføjes, og det koges indtil farven bliver gylden som karamel. Gå til næste side, for at se resten af opskriften.