logo

5 grunde til at blåbær kan gå hen og blive din yndlingsfrugt.

3. Detox og slankekur

Storfrugtede blåbær indeholder ydermere garvesyre, der bekæmper bakterier og blokerer toksiske stoffer samt stimulerer stofskiftet. Blåbær binder toksiske stoffer og tungmetaller, hvilket gør, at de er en stor hjælp ved en detoxkur, og den usædvanligt store mængde små frø de indeholder, fremskynder stofskiftet. Kostfibre og pektiner er derimod til stor hjælp i fordøjelsesprocessen.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

4. Kraftigt hjerte

I henhold til undersøgelser fra Havard mindsker blåbær risikoen for hjertesygdomme og kredsløbslidelser. De tætner blodkarrene, gør dem elastiske og forbedrer gennemtrængningen i kapillærerne. Endvidere nedsætter de højt blodtryk og renser i bogstaveligste forstand blodkarrene, nedsætter mængden af dårlig kolesterol, og samtidigt øger de mængden af den gode kolesterol.

5. Hjælper i kampen mod aldring

Indtagelse af en stor mængde storfrugtede blåbær fremskynder også gendannelsen af ødelagte nerveceller, og sætter endda gang i opbyggelsen af nye. Det gør det muligt at bevare en god hukommelse, forsinke aldringsprocesserne og bibeholde en flot hud, hvilket også hjælpes på vej af de A og C vitaminer, der er indeholdt i blåbærrene.

Bonus: Bryg og drikke med blåbær hjælper ved infektion i urinvejene. En konkurrent til tranebær?

Har vi fået dig overbevist om, at blåbær rent faktisk er en superfrugt? Del denne artikel med venner og familie på Facebook, hvis du vil være med til at udbrede kendskabet til blåbær.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x