Det tager ikke mere end et øjeblik at tilberede et glas hjemmelavet ketchup, som dels er billigere, men først og fremmest ikke indeholder kunstige tilsætningsstoffer!
Vi bliver mere og mere bevidste om det, vi køber til vores husholdning; mange af os læser etiketter og er opmærksomme på kunstige tilsætningsstoffer, som industrien desværre ikke sparer på. Det er værd at ofre lidt tid på at tilberede de produkter, vi ofte anvender i husholdningen, for den måde industrien tilvirker vores mad på, er ikke perfekt. Denne opskrift viser, hvordan vi kan tilberede ketchup uden kunstig tilsætning, samtidigt med at vi sparer lidt penge!
Ingredienser:
200 gram tomatpuré
1 spiseskefuld brun sukker
3 skefulde eddike
1/2 glas vand
1/2 lille løg
1/2 teskefuld sennep
1/4 teskefuld stødte nelliker
1/4 teskefuld stødt kanel
1/4 teskefuld salt
Tilberedning:
Løget skrælles og skæres midt over.
Det brune sukker drysses i et glas og overhældes med varmt vand.