logo

Jeg ville aldrig være kommet på at blande broccoli med DEN grøntsag. De retter er usædvanlig velsmagende og sunde!

Vidste I, at i henhold til forskere fra Johns Hopkins Universitetet i Baltimore, er broccoli en af de bedste grøntsager, som eksisterer? Regelmæssig indtagelse af denne grønne grøntsag forsinker organismens aldringsproces, styrker hjertet, modvirker kræft, og er en rig kilde til vitaminer og mineraler. Hvis vi dertil tilføjer græskar, får vi en lækker og sund ret med lavt kalorieindhold, som endda kan anbefales til folk, som lider af sukkersyge. Bortset fra det er det enkelt, hurtigt og billigt at tilberede de fire retter, som I lærer at kende om et øjeblik :)

1. Ovnstegt broccoli med græskar

Ingredienser:

- 100 g broccoli,
- 100 g græskar,
- 50 g groft brød,
- 2 skefulde mælk (komælk eller plantemælk),
- reven ost til at drysse hen over retten,
- salt, peber og citronskal.

Vi begynder med at skære grøntsagerne i små stykker, som herefter vaskes. De dampes med en lille smule vand, sådan at de stadig er hårde. Derefter anbringer vi den dampede broccoli og græskar i et ildfast fad, og strør krydderierne samt reven citronskal ud over dem. Til sidst tilføjer vi et stykke brød fugtet i mælk og drysser den revne ost hen over det hele. Nu skal det blot bages, så er det færdigt :)

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

2. Pandestegt orientalsk grønsagsblanding

Ingredienser:

- 1 broccoli,
- et halvt lille græskar,
- et halvt glas mandler (de skal stå i blød natten over),
- 1 teskefuld kommen og 1 teskefuld gurkemeje,
- 1 stærk paprikafrugt skåret i småstykker,
- saften fra en halv citron,
- 3 skefulde olivenolie,
- en halv teskefuld koriander.

Vi begynder med at skære græskar og broccoli i småstykker, som derefter skylles. I et glas blander vi olivenolie, citronsaft, kommen, paprika og gurkemeje.

Vi hælder lidt olivenolie på en stor pande, og der steger vi græskar, broccoli og mandler. Husk, at grøntsagerne skal være skåret i småstykker. Hvis man kan lide, at maden brænder lidt på tungen, kan man bruge stærk paprika. Derefter tilsættes den forud tilberedte aromatiske olivenolie, og vi steger det hele endnu et øjeblik. De, som synes om dette, kan tilføje en færdig sojasovs.

3. Vild ris med grøntsager

Ingredienser:

- 40 g vild ris,
- 150 g brun ris,
- 1 broccoli,
- 1 lille græskar,
- 20 g smuttede mandler,
- en håndfuld rosiner,
- havsalt,
- olivenolie og soyasovs.

Først skylles risene grundigt, og derefter koges de i omkring 45 minutter sammen med græskarret, mandlerne og salt. Vi lader det derefter stå i nogle minutter. I mellemtiden smider vi broccolien i det kogende vand, lader der ligge i 5 minutter, inden vi tager den ud igen. Vi hælder olivenolie og soyasovs (efter smag) over. Til sidst blander vi med de øvrige ingredienser (glem ikke rosinerne).

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x