Det er længe siden, jeg sidst har spist en så fin og lækker citronkage, og da hun fortalte mig, at den kun tog 25 minutter at lave, var jeg nødt til at bede om opskriften!
Hvis I kan lide søde deserter med et friskt strejf af citron, så prøv ubetinget denne opskrift! Denne enkle kage kan lynhurtigt tilberedes i en skål. Bagefter bages den hurtigt, og så er den fremragende kage klar. Den er duftende, fugtig og smelter på tungen!
Ingredienser:
1 glas hvedemel
3/4 glas sukker
1/4 teskefuld salt
1/4 teskefuld natron
2 æg
1/4 glas græsk yoghurt
3 spiseskefulde olie
skallen fra 2 citroner
2 skefulde citronsaft
Glasur:
120 gram flormelis
skallen fra 1 citron
2-4 skefulde citronsaft
Tilberedning:
Til en form på 20 cm x 20 cm:
Alle ingredienserne til kagen blandes grundigt og med håndkraft i en skål. Rækkefølgen er ligegyldig. Massen hældes over i en form, bages i 20 minutter ved 180 grader (så den er tør, hvis man stikker en pind ind i kagen og trækker den ud).
Den afkøles i formen i 5-10 minutter, tages derefter ud af formen og overhældes med glasur: Glasuren tilberedes ved at blande flormelis med citronskallen, og derefter gradvis og under omrøring tilsætte citronsaften. Bland hele tiden, indtil der opstår en ensartet masse. Kagen serveres afkølet, eventuelt dekoreret med citronskal. Velbekomme!