logo

Denne kage er blevet et hit hjemme hos mig – de spiser en masse af den i Ungarn, men nu har vi taget konkurrencen op!

Det er en kage, som kræver en smule forberedelse, men tro mig, den er det værd! De lækre, bløde lag af kagen, den sødlige abrikosmarmelade og nødderne udgør en perfekt kombination! Opskriften stammer fra den traditionelle ungarske "Gerbota", som serveres i en af Budapests mange cafeer, men i dag kan du selv sætte den på bordet hjemme hos dig! Sådan tilberedes den:

Ingredienser:
500 g hvedemel til kager
2 æg
100 g flormelis
knivspids salt
500 g abrikosmarmelade
200 g sukker
100 g mælkechokolade
200 g smør
250 g piskefløde
25 g gær
1 teskefuld citronskal
400 g valnødder
1 teskefuld vaniljesukker

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Tilberedning:
Gæren smuldres, der tilføjes sukker samt det opvarmede (men ikke brændende varme) smeltede smør (efterlad en skefuld til chokoladeovertrækket). Æggene puttes i og der blandes grundigt med en mikser. Derefter tilføjes fløde, mel, og citronskal. Med hænderne æltes en glat dej, og om nødvendigt tilsættes ekstra mel, så den ikke klæber til håndfladerne. Dejen anbringes på et lunt sted i 40 minutter. Herefter deles den i fire dele, hvoraf hver af dem rulles ud til en tykkelse på omkring en halv centimeter, med en form som passer til bagepladen/ formen – kvadratisk eller rund.

Nødderne finthakkes og blandes med vaniljesukkeret, hvorefter massen opdeles i tre lige store dele. Den første udrullede kagedej anbringes i en form med bagepapir og høj kant, og ovenpå smøres abrikosmarmelade og derefter et lag nødder. Open på placeres det næste lag rå dej, og påføring af abrikosmarmelade og nøder gentages, sådan at kagen til sidst dækkes med et lag dej. Kagens overflade prikkes med en gaffel, så den ikke svulmer op under bagningen. Dækkes med et viskestykke og hviler i 30 minutter. Til sidst bages kagen ved 180 grader i omkring 30-40 minutter.

For at tilberede chokoladeovertrækket skal chokoladen blandes med en skefuld smør og varmes op i 2-3 minutter under omrøring. Overtrækket hældes ud over den bagte og afkølede kage, hvorefter der ventes, til overtrækket er kølet lidt af. Så kan den serveres. Velbekomme!

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
x