Hjemmelavede fyldte chokoladebrikker er en dessert, du simpelt hen må prøve at lave til dine nærmeste!
Vi elsker alle (at lave) enkle desserter. Denne gang viser vi jer, hvordan man laver den polske fyldte chokoladebrik, "fuglemælk", som er enormt populær i hele Centraleuropa. Den kan også tilberedes som en hel kage, og uanset om du vælger brikker eller kager, vil du nyde den fine cremede skumsmag og overtrækket. En sådan dessert er ikke bare et sødt tilskud til morgenkaffen, men også et stort plus, når man møder sine nærmeste.
Ingredienser:
1 glas mælk
16 g gelatine
1 glas sukker
450 g creme fraiche
450 g flødeskum
fedt til smøring af formen
Chokoladeovertræk:
5 skefulde kakao
50 g sukker
8 g gelatine
5 skefulde mælk
1 glas koldt vand
Tilberedning:
I en lille kasserolle blandes et glas mælk med gelatine og varmes op ved lavt blus, sådan at det er lunt, men mælken må ikke koge. Tages af ilden og sættes til side for at køle af. Glasbeholderen (20 x 30) smøres med et lag fedt. Creme fraichen blandes med sukkeret, og flødeskummet tilføjes. Mælken med gelatine tilsættes en skefuld ad gangen, mens man hele tiden blander jævnt.
Hældes over i en form og overfladen jævnes med en træspartel. Sættes til side. Overtrækket tilberedes: Bland kakao, sukker og gelatine. Tilføj mælk og vand. Herefter varmes blandingen op, mens man hele tiden rører rundt, så der opstår et glat overtræk, men den må ikke koge. Sættes til side i en time. Derefter hældes overtrækket på massen i formen, og køles natten over i køleskabet.
Tag en form, og fyld bunden op med kiks eller lady fingers. God fornøjelse!