Fremstil en kagemasse, og den vil selv dele sig under bagningen! Lær hemmelighederne bag den magiske kage at kende!
Let som en sky; en original kage, som selv deler sig i to lag under bagningen. Man skal bare have nogle særdeles enkle råvarer, men effekten vil overraske enhver lækkermund! Den fine citronaroma giver kagen lethed og friskhed, så hvis du er ved at være træt at almindelige kager, så er denne opskrift noget for dig!
Ingredienser:
150 g mel
150 g margarine
150 g flormelis
2 teskefulde vaniljesukker
5 æg
1 citron
0,6 liter mælk
Flormelis til at strø hen over kagen
Tilberedning:
Margarinen smeltes og køles af. Æggeblommer og hvider deles og anbringes i to skåle. Æggeblommerne piskes sammen med vaniljesukkeret.
Den smeltede margarine samt flormelis tilsættes. Vi blander til en glat masse, tilføjer mælk, og til sidst tilsætter vi gradvis det sigtede mel. Vi pisker hviderne op til stift skum, tilføjer citronsaft (eventuelt også den revne skal, hvis vi ønsker at gøre kagen endnu mere citronagtig).
Herefter skal det oppiskede skum blandes sammen med æggeblommemassen. Det gøres ved håndkraft ved hjælp af en spartel eller en ske; hviden tilsættes gradvis og langsomt. Derefter hælder vi massen over i en form (denne mængde råvarer er beregnet til en form med høje kanter, som måler omkring 17x27 cm). Vi bager kagen 45 minutter ved 160 grader, og når den er kølet lidt af sætter vi den i køleskabet i et par timer. På denne måde deler kagen sig selv i to dele.