Kaffekage med mascarpone
Italienske deserter er geniale. Det er tilstrækkeligt at minde om italiensk is eller tiramis. Deres styrke er, at de ikke bare er fantastisk lækre, men at de er nemme at tilberede. Man skal bare have nogle gode kvalitetsprodukter og en smule energi til at mikse dem sammen.
Kaffekage med mascarpone er ren poesi, som giver fest og farve til enhver eftermiddagskaffe. Den er let, cremet og først og fremmest fantastisk velsmagende.
Ingredienser:
200 g sandkage
100g smør
4 skefulde espresso
400 g mascarpone
200 g yoghurt naturel
150 g flormelis
2 skefulde gelatine
50 g chokolade
Sandkagen kruses i småstykker. Vi smelter smørret og tilføjer en halv skefuld espresso og kagen. Der blandes, indtil det er en samlet masse. Derefter anbringer vi det i en kageform og presser den blidt ned. Anbringes i køleskabet. 2 skefulde gelatine blandes med 12 skefulde vand. Sættes til side. Derefter opløser vi i et vandbad og blander med den resterende mængde kaffe. Mascarpone røres rundt med flormelis og yoghurt. Herefter blandes forsigtigt med gelatine og kaffe. Den opnåede blanding hældes over i formen med sandkagebunden. Den anbringes i køleskabet i minimum 8 timer. Drysses med reven chokolade inden serveringen.
Del denne opskrift på Facebook.