logo

Hvorfor smager ris på restauranter en million gange bedre end den, vi laver derhjemme? Vi kender svaret!

Selv om mange tror, det er enkelt, så er det ikke nogen let sag at lave god ris – enten er den for hård, for blød, klæber eller indeholder ukogte riskorn ... Meget afhænger af, hvilke ris vi beslutter os for, men restaurationskokke afslører, at der findes en række generelle råd, som det er værd at tage til hjertet, for at tilberede en lækker ret med ris i hovedrollen!

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

3. Kogning

Ris skal altid koges i en gryde med låg med tilsætning af en skefuld smør eller olivenolie samt salt.

Hvid ris koges i 15-20 minutter. Brun ris kræver væsentlig længere tid - fra 45 til 50 minutter. Når det imidlertid drejer sig om de vilde, er alt afhængigt af, om vi først har ladet dem stå i blød for natten: Hvis ja, er 20 minutters kogning på lavt blus tilstrækkelig, og hvis ikke må man væbne sig med tålmodighed og koge i 45 minutter.

2. Proportioner

Det er her væsentligt, hvilken ris vi beslutter os for. Hvis vi foretrækker længere ris, så som Basmati eller Jasmin, er det bedst at anvende 1,5 glas vand til et glas ris.

Når det drejer sig om brun ris, er det bedst at bruge to glas vand til et glas ris.

Vild ris skal koge længere end de andre typer, og skal derfor bruge mere vand: til et glas ris bruger vi hele 3 glas vand.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne