Hvorfor smager ris på restauranter en million gange bedre end den, vi laver derhjemme? Vi kender svaret!
3. Kogning
Ris skal altid koges i en gryde med låg med tilsætning af en skefuld smør eller olivenolie samt salt.
Hvid ris koges i 15-20 minutter. Brun ris kræver væsentlig længere tid - fra 45 til 50 minutter. Når det imidlertid drejer sig om de vilde, er alt afhængigt af, om vi først har ladet dem stå i blød for natten: Hvis ja, er 20 minutters kogning på lavt blus tilstrækkelig, og hvis ikke må man væbne sig med tålmodighed og koge i 45 minutter.
Uanset hvilken type ris vi vælger, bør vi ikke løfte låget, for at se til risen. Lad den koge roligt, bedst med tilsætning af nogle aromatiske krydderier! :)
Kan I lide ris? Lad os høre, hvad der er jeres foretrukne ret!
Kender I nogen, som er vilde med ris? Send disse råd!