Hvis du holder af kød, vil du sikkert synes om DISSE 5 aromatiske marinader! Det er et hit til grillsæsonen!
Marineret kød er en kulinarisk kunstretning. Det drejer sig ikke bare om at tilføje et par ingredienser, sådan at det ser godt ud; marinaden har enorm indflydelse på kødets smag og struktur, og forstærker også visse flygtige smagsoplevelser. Højsæson for grill, så vi besluttede at finde frem til de bedste marinader til kød, fisk og grøntsager, så I får mulighed for at prøve dem af, inden sommeren slutter.
Balkanmarinade
Til 2 kg kød:
3 røde peberfrugter
120-150 g korianderfrø
650 g yoghurt naturel
saften fra en halv citron
salt og peber efter smag
Peberfrugterne bages i ovnen eller steges på grillen, derefter skæres de til små striber og blandes med yoghurten, citronsaften og krydderierne. Korianderfrø kan erstattes med friske koriander. Man skal imidlertid være forsigtig med mængden, eftersom friske koriander har en specifik og intensiv smag og duft.
Middelhavsmarinade
Til 2 kg kød:
450 ml olivenolie
650 ml planteolie
saften fra en halv citron
en dusk frisk timian
3 duske rosmarin
2 duske lægesalvie
1 fed hvidløg
salt og peber efter smag
Bland de to slags olie og tilføj citronsaften, peber og de grofthakkede krydderurter. Hvidløgsfeddet mases med den flade side af en kniv, og puttes ligeledes i marinaden.
Appelsinmarinade
Na 2-3 kg kød
1 appelsin
2 fed hvidløg
2 skefulde tørret basilikum
1 skefuld kardemomme
650 ml creme fraiche
250 g mayonnaise
salt og peber efter smag
Skallen rives af appelsinen og saften presses ud, derefter blandes med hvidløget, basilikum og kardemomme. Tilføj salt, peber og til sidst creme fraiche og mayonnaise. Alle ingredienser blandes grundigt, og kødet gnides med marinaden.