Kødboller med kartofler i bechamelsauce. En fantastisk lækker ide til middagen.
Ethvert land har sine egne nationalretter, og på den anden side af Øresund har svenskerne et lidt andet syn på kødboller, end vi har i Danmark. Her vil vi prøve at præsentere denne spændende ret i en let ændret form. Takket være indflydelse fra det franske køkken har retten fået en helt ny og fremragende dimension.
I skal bruge:
- 3 skrællede og kogte kartofler
- et løg
- oksekød
- en skefuld hakket persille
- en knivspids paprika
- et stort stykke mozzarellaost, som rives
- salt og peber
Bechamelsauce:
- 5 skefulde smør
- 4 skefulde mel
- 4 glas mælk
- 2 teskefulde salt
- 1/2 teskefuld hakket muskatnød
Tilberedning: 1. Vi begynder med bechamelsaucen, som er en overordentlig vigtig ingrediens i denne opskrift. I en mellemstor gryde smeltes smørret ved middelsvag varme og der tilføjes mel, indtil vi opnår en gylden farve og ensartet konsistens.
2. I mellemtiden varmes mælken op til lige før kogepunktet, hvorefter den gradvis tilføjes til smør- og melblandingen. Når al mælken er tilføjet, småkoger sovsen fortsat i 10 minutter under stadig omrøring. Til sidst smages til med salt og muskatnød.
3. Når sovsen er klar blandes det hakkede oksekød i en stor skål med den hakkede persille, hakket løg, paprika, salt og peber. På næste side kan I finde resten af opskriften.