En lækker cremet chokoladekage uden mel overrasker med sin smag! Den indeholder kun nogle få enkle ingredienser, men resultatet er imponerende!
En fin og cremet kage er noget af det bedste, du kan servere som dessert! Denne enkle chokoladekage med en let og lækker kaffemousse er en dessert, som passer perfekt efter lørdagsmiddagen, men også som ledsager til morgenkaffen. Hvis I ikke bryder jeg om kaffesmag, kan man undlade at tilsætte kaffe, så bliver det i stedet en flødemousse. Det kan dårligt være enklere!
Ingredienser:
Dejen:
110 gram smør
150 gram chokolade
3 æggeblommer + 3 æggehvider
100 gram sukker
1 spiseskefuld kakao
knivspids salt
Mousse:
2 æggeblommer
100 gram sukker
12 gram kartoffelmel
16 cl lun mælk
3 gram (1/2 skefuld) vaniljearoma
4 gram pulverkaffe (efter frit valg)
5 gram gelatine
2 skefulde koldt vand
260 gram afkølet flødeskum
Tilberedning:
1.Smør en form med en diameter på 20 cm, påfør bagepapir. Ovnen forvarmes til 180 grader.
.
2.Smelt smørret og chokoladen til en glat masse i et vandbad, og lad den køle af et øjeblik. Tilføj æggeblommerne en ad gangen og rør grundigt rundt. Tilføj salt og kakao.