Jeg troede ikke, at det ville være SÅ let, men DENNE opskrift er den bedste, jeg har set i lang tid. De små boller er et hit!
De bedste opskrifter er de, som er universelle, om som let kan tilpasses til forskellige retter. Gem denne opskrift, for den sætter jer i stand til at lave fremragende små boller, og afhængigt af hvad I tilføjer, kan I lave boller, som kan bruges til morgenmad eller til dessert! Det er langt enklere, end du tror!
Ingredienser:
50 g frisk gær
300 ml ciepłego mleka
4 skefulde sukker
800 g hvedemel til kager
2 æg
100 ml planteolie
salt
lidt lunkent vand (eventuelt)

Gæren opløses i den varme mælk, og hviler i 30 minutter. Æggene skal have stuetemperatur, tilsættes en knivspids salt og røres sammen, hvorefter de tilsættes til gæren sammen med melet og olien.

Røres til en glat dej og opdeles i mindre stykker, hvorefter man former små boller. De dækkes med et viskestykke, og hviler i yderligere 15 minutter, sådan at de kan hæve. Den endelige form kan gives med håndfladerne, som er fugtet i lunkent vand – så bliver overfladen glat.
