Jeg lavede klatkager efter denne gamle polske opskrift, og de forsvandt fra fadet på et øjeblik! Prøv denne opskrift og gem den, for du kommer til hyppigt at vende tilbage til den!
Vi ved alle, hvor kræsne børn kan være, når det drejer sig om retter, de ikke kender. Det er ikke helt nemt at smugle frugt og grøntsager med i deres kost, så vi begynder med frugterne. Det hænder, at sådanne små englebasser ikke bryder sig om æbler, som jo er en af vores dejligste og sundeste frugter. Denne opskrift gør, at de spiser det hele op, og beder om en portion mere.
Ingredienser:
2 æg
1 brev vaniljesukker
1 skefulde sukker
salt
1 glas mel
1 glas mælk
1 glas revne æbler
1 skefuld olie
Tilberedning:
Skil hviden fra æggeblommerne og bland blommerne med sukkeret, vaniljesukker og en knivspids salt. Melet drysses langsomt ned i blommerne, mens vi passer på, at der ikke dannes klumper. Hviden piskes op og tilføjes blommen sammen med de revne æbler. De steges i varm olie på middelvarme.
Klatkagerne bliver fyldigere og mere luftige, hvis man tilføjer lidt bagepulver (en halv skefuld) til dejen.
De smager fremragende med flormelis, men også med chokoladecreme så som Nutella eller nøddesmør.