Det så først ud som om det bare var en opskrift på wienerschnitzel, men det hun gjorde bagefter, var helt fantastisk.
Hvis I har lyst til en svinekotelet, så har vi en ide til en lækker opskrift! Vi nedsætter fedtindholdet og undlader at stege i fedt. I denne version forbliver kødet fint og mørt, og tilføjelsen af grøntsager samt ost gør, at der egentligt kun mangler lidt salat, for at have et helt middagsmåltid. Prøv denne metode; I kommer ikke til at fortryde!
Ingredienser: 3 koteletter af svinekam uden ben 1 æg 4 skefulde rasp 1/4 liter kødbouillon 6 svampe 1 peberfrugt 1 mellemstort løg 1 skefuld smør salt og peber efter smag reven cheddarost efter smag
Tilberedning Koteletterne bankes ud; imens koges bouillonen i en gryde, hver af koteletterne lægges i bouillonen i et minut. De let kogte koteletter dyppes i et sammenpisket æg og paneres med rasp. Bages på bagepapir i en forvarmet ovn ved 190 grader i omkring 20 minutter. På panden smeltes smørret; løget deles på midten og skæres i skiver, som steges sammen med de udskårne svampe og peberfrugten. Lad det snurre i omkring 10 minutter, og tilføj derefter bouillonen fra den kogte kotelet. Lad det koge ind, til saucen fortykkes. Vi tager koteletterne ud af ovnen, anbringer grøntsager og lidt ost på hver enkelt kotelet, og bager dem i yderligere 15-20 minutter, indtil osten er smeltet.
Grøntsagerne til koteletten kan udskiftes - efter smag tilsættes squash, eller man udelader svampe - og klar!
Tilberedningen af koteletten skridt for skridt kan ses på nedenstående film.