Hjemmelavede tahin, hummus og aubergine-dip.
Små godbidder vækker lykke i enhver forsamling. I dag foreslår vi hummus og aubergine-dip. Til begge dele skal vi bruge tahinpasta. Vi foreslår at lave den derhjemme, fordi den er usædvanlig enkel at tilberede, og fordi den så er fri for kemiske tilsætningsstoffer og konserveringsmidler.
Både hummus og aubergine-dip passer perfekt til rå grøntsager – fx gulerodsstave eller bladselleri. Originalt serveres den med pitabrød, men den smager også glimrende med tortillachips.
Tahin
250 g sesamfrø
2 skefulde sesamolie
Sesamfrøene steges ved høj varme på en tør pande. Derefter anbringes de i en høj beholder. Vi anbefaler at bruge en håndblender og at dække beholderen med et viskestykke, eftersom sesamfrøene kan ”stikke af”. Vi hælder sesamolien i, og blender til vi får en lind masse. Den kan opbevares i op til en måned i et lukket syltetøjsglas i køleskabet.
Baba ghanoush, eller aubergine-dip
1 aubergine
olivenolie
salt
2 fed hvidløg, finthakkede
2-3 skefulde citronsaft
30g tahin
tilsmages med peber
Auberginerne skæres over på midten, vi hælder olivenolie over og drysser salt på. De bages i omkring 30 minutter ved 220 C, sådan at de er grundigt stegte oppefra, og bløde indeni. Efter at have taget dem ud af ovnen, lader vi dem køle af. Derefter udhuler vi dem med en teske og sier den tilbageværende juice fra. Vi tilføjer hvidløg, citronsaft, tahin og krydderier. Så blender vi. Hvis der er behov herfor – tilsmager vi med krydderier. Opbevares i køleskabet, dækket med folie.
Hummus
2 dåser kikærter
3 skefulde olivenolie
3 skefulde tahin
1,5 skefuld citronsaft
1 fed hvidløg
tilsmages med salt
tilsmages med peber
Vi putter kikærterne i blenderen, tilføjer alle andre ingredienser og så blender vi. Klar!
Opbevares i køleskabet, dækket med folie.
Del disse opskrifter med dine venner! Del dem på Facebook!