Æbletærte. Smuk og dejlig. Se, hvor let det er at lave den!
Vi behøver ikke overbevise nogen om, at sådan en æbletærte ser dejlig ud. Man skal bare se på den. Nogen tror, at det kræver helt ekstraordinære evner som konditor at frembringe noget sådant. Men det er helt forkert. Vi viser jer hvordan, og I fortryller jeres gæster med en pragtfuld dessert, indelukket i en sprød butterdej. Indeni finder I et dejligt æble med kanelaroma, omgivet af et cremet osteomslag.
Ingredienser til 7 æbletærter
færdig butterdej
60-70 g cremet flødeost
3 skefulde sukker (vi bruger brun sukker)
En teskefuld kanel
2 æbler
En skefuld citronsaft
3 skefulde vand
Indstil ovnen til 190 C. Skær æbler over i to halvdele, og skrab kernerne ud med en ske. Skær derefter æblet i helt tynde både, smid dem i en skål, og overhæld dem med 3 skefulde vand og en skefuld citronsaft. Sæt dem i mikroovnen i 3 minutter ved 600W. Butterdejen anbringes med den lange side mod dig, og skæres i striber med en bredde på omkring 4 cm. Hver af dem smøres med osten og drysses med sukker. Anbring æblestykkerne på en af kanterne, sådan at skallen går 1-2 mm ud over kanten. Strø kanelen ud. Den anden butterdejskant, hvor der ikke er noget æble, lægges over æblet. Herefter rulles det hele sammen langsomt og forsigtigt. Anbring tærterne i en muffin-form. Bages i 40 minutter. Serveres drysset med puddersukker.
Det er lækkert!
Vis denne opskrift til dine bekendte! Del den med andre!