logo

Reklame

5 grunde til at blåbær kan gå hen og blive din yndlingsfrugt.

Endeligt er vi ved den årstid, hvor vi kan nyde superfrugterne direkte fra buskene! De fleste blåbær kommer fra vores umiddelbare nabolande, Polen og Tyskland, som samlet årligt producerer omkring 200.000 tons, men Danmark kan også være med, både med vilde blåbær og i haverne.

Blåbær indeholder A og C vitaminer, antioxidanter og er en kilde til mikroelementer så som fosfor, kalk, magnesium, natrium og jern. Bær indeholder generelt masser af antioxidanter, hvilket reducerer mængden af sukker i blodet. Det anbefales derfor, at diabetikere indtager masser af bær. Nedenfor præsenterer vi 5 helbredende egenskaber ved blåbær.

Hvis du synes om den post – så del den! Del på Facebook

1. Hjælp i kampen mod kræft

Blåbær har fået sin farve på grund af anthocyaniner, der bekæmper frie radikaler, som er ansvarlige for kræftcellernes formering. Blåbær indeholder endvidere gallussyre, som hjælper i kampen mod kræftceller, uden at beskadige de raske celler.

2. De er gavnlige for synet

Forskere fra hele verden har bevist, at storfrugtede blåbær indeholder en usædvanlig stor mængde anthocyaniner, som giver en betydelig forbedring af synet. Derfor anbefales det, at chauffører, piloter og personer, som tilbringer meget tid foran computeren, indtager dem. Japanske kontoransatte er kendte for at drikke store mængder blåbærsaft, som forebygger træthed i øjnene. Blåbærkoncentrat tilsættes endvidere til øjendråber og tabletter, som tjener til regenerering af øjeæblet.

Se mere
× Giv en "synes godt om" til deterlaekkert.dk på Facebook Jeg har trykket på "synes godt om"
×

Der kommer nyt spændende materiale hver dag

Giv en "synes godt om" til deterlaekkert.dk på Facebook