De ser lidt ud som frikadeller, men det som de gemmer indeni ... Munden løber i vand!
Sådan nogle bløde og lette madpandekager har I ikke prøvet før! Ledsaget af nye kartofler med dild; det er en kombination, I kommer til at elske! Når man tilføjer kefir (eller A38) til dejen, gør det, at madpandekagerne vokser op, bliver sprøde udenpå og bløde indeni. Farsen kan laves af forskellige ting: kartofler, hvidkål, kød, kød med ost, eller hvidkål med svampe - hvad I nu har til overs.
Ingredienser: 400 g kefir eller A38 4 store kartofler 1 bundt dild et halvt glas mælk 3 fed hvidløg omkring 0,5 kg mel (først 2 glas, derefter tilsættes resten, når den æltes) 1 teskefuld natron eller bagepulver salt og peber efter smag 1 æg 2 skefulde olie smør til stegningen
Tilberedning Kartoflerne koges i vand med salt og sættes til afkøling; i en skål blandes kefir, natron, æg, salt og peber samt mel, og derefter henstilles det i nogle minutter. Tilføj yderligere mel og ælt dejen til en glat masse, som herefter hviler i 10-15 minutter. Til kartoflerne tilføjes den hakkede dild, hvidløg som har været gennem hvidløgspresseren, mælk, salt, peber. Herefter moses det hele med en ske eller en kartoffelmoser. Dejen deles i mindre dele - omkring 6-8. Delene rulles ud til flade, runde bunde, indeni anbringes kartoflerne, kanterne lukkes sammen, og de presses forsigtigt med hånden, sådan at de bliver flade. Steges på begge sider i varmt smør.
Server madpandekagerne med svampesauce eller jeres foretrukne sauce, eller eventuelt med creme fraiche!
Alle tips kan ses i nedenstående film: