logo

Ostekage med chokolade

Det er svært at modstå selve chokoladen. Så hvad skal man gøre, når man får serveret en ostekage med chokolade? Sårligt når den er så lækker som den, vi vil friste jer med i dag. Den skal bages forholdsvis lang tid, men det er det værd.


Ingredienser:

dejen
20 chokoladekiks med creme
7 skefulde smeltet smør

massen
900 g flødeost
110 g bitter chokolade
1 skefuld kakao
360 g sukker
2 teskefuld vaniljearoma
4 æg
360 ml piskefløde
60 g flormelis

Chokoladeovertræk
470 g bitter chokolade
480 ml varm piskefløde

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Ovnen forvarmes til en temperatur på 150 C. Chokoladekiksene knuses til småstykker og blandes med det smeltede smør. Derefter lægger vi massen i en bageform og presser den sammen. Hvis vi bruger en åben form sikres bunden med aluminiumsfolie. I en stor skål blandes alle ingredienser til massen, som lægges over kagebunden af chokoladekiks. Vi anbringer bageformen i et fladt vandbad, og bager i omkring 60-70 minutter (afhængigt af ovnen). Når kagen ser ud til at være færdigbagt, tager vi den ud af ovnen, og lader den køle af. Fløden varmes op, og chokoladen puttes i. Vi blander, indtil vi har opnået en fløjlsagtig konsistens. Det overtræk vi har fremstillet hældes over kagen, som derefter anbringes i køleskabet i 3 timer.

Vis denne opskrift til dine bekendte fra Facebook.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne