logo

Denne kage er vinderen af vores interne konkurrence om, hvilken kage der smager bedst. Betingelsen var, at det skulle være en helt enkel opskrift, og det har vi her – kun 5 ingredienser!

Denne opskrift er en af de, som kræver en minimal arbejdsindsats, men smagen overrasker!
Det er værd at gemme den slags opskrifter, så man i tilfælde af uventede gæster hurtigt kan lave en lækker dessert! Kagen skal køle af, men om nødvendigt kan man forkorte ventetiden, ved at anbringe kagen i fryseren. Det kan ikke være enklere!

Ingredienser:
135 g margarine
100 g bitter chokolade
500 g kvark (friskost)
100 g flormelis
kiks

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Tilberedning:
Margarinen (ved stuetemperatur) deles - 10 g gemmes til at lave chokoladeovertræk, resten røres sammen med flormelissen i en mixer. Flormelissen tilsættes gradvis, og derefter tilføjes en skefuld kvark ad gangen, mens man mikser på middelstyrke, sådan at man opnår et glat og ensartet masse. Antallet af kiks tilpasses til størrelsen af bagepladen eller formen – man kan tilberede kagen på en større plade, eller lave en mindre kage. Der skal bruges 5 lag kiks, hvor mængden tilpasses efter ønske.

På første lag kiks påføres ¼ af cremen, derefter endnu et lag kiks, og sådan bliver man ved indtil sidste lag. Herefter afkøles kagen i 2-3 timer i køleskabet, og til sidst hældes chokoladeovertræk over den, som er fremstillet af en blanding af chokolade og margarine (blandet sammen i et vandbad eller efter at være varmet op i mikroovnen).

Det kan godt være at det ser ud som ganske almindelige ingredienser, men kagen smager alligevel pragtfuldt!

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne