Tarte Tatin
Tærte er ikke blot et lækkert bagværk, men også hurtigt og enkelt at tilberede. Den kan serveres både som dessert eller som en madret. Den glæder både øjet og ganen. I dag prøver vi en klassiker, nemlig, æbletærten Tarte Tatin.
Butterdej
1,5 kg æbler
100 g sukker
40 g smør
Ovnen forvarmes til en temperatur på 190 C. Fra butterdejen skærer vi en cirkel med en diameter som en bageplade. Derefter laver vi små huller i den med en gaffel. Vi skyller æblerne, skræller dem og fjerner kernehuset. Æblerne deles i 4 både. Vi smider sukker på en stor opvarmet pande. Når sukkeret begynder at opløse sig, tilføjer vi smørret. Når smør og sukker er gået i forbindelse med hinanden tilføjes æblerne, og steger dem i omkring 20 minutter. Karamellen vil i første omgang stivne, men under indflydelse af temperaturen og saften fra æblerne vil den igen blive flydende. Når æblerne er blevet gyldne, lægger vi dem i retning mod centrum på bagepladen, og hælder resten af saucen ud fra panden. Vi dækker det hele med butterdej og bager i 45-50 minutter. Efter at have taget den ud fra ovnen afkøles den i en time. Derefter anbringer vi en tallerken ovenpå formen, og med en enkelt sikker bevægelse vender vi den om. Tærten smager dejligt sammen med is.