Madroser
Madroser er en ideel snack under en selskabelig lejlighed. Det er meget enkelt at lave dem, og sluteffekten vil henrykke. De ser elegante og velsmagende ud, hvad mere kan vi ønske. Det, som vi finder indeni, afhænger af vores fantasi og hvad vi kan lide. Vi præsenterer her en osteversion.
Ingredienser til 9 roser
2 middelstore kartofler
olivenolie
peber
1 løg
3 højtbelagte skefulde fetaost
1 rødløg
4 skiver tørrede tomater
1 pakke brieost
færdig butterdej
Kartofler, løg og brieost skæres i tynde skiver. Derefter hælder vi olivenolie på kartoflerne og drysser dem med peber. Tomaterne skæres i skiver. Butterdejen deles i striber med en bredde på omkring 4 cm. Hver af dem smøres med fetaost, og der anbringes en skive kartoffel, løg, brie og tørret tomat på dem, således at de går omkring 1-2 mm ud over kanten. Den dejkant, hvor der ikke er kartoffel, anbringes øverst. Nu folder vi langsomt og forsigtigt vores rose. De anbringes i en muffin-form, som forinden er blevet smurt med fedtstof. Vi bager i 20 minutter ved 180 C.
Det smager godt!