logo

Kødboller med kartofler i bechamelsauce. En fantastisk lækker ide til middagen.

Ethvert land har sine egne nationalretter, og på den anden side af Øresund har svenskerne et lidt andet syn på kødboller, end vi har i Danmark. Her vil vi prøve at præsentere denne spændende ret i en let ændret form. Takket være indflydelse fra det franske køkken har retten fået en helt ny og fremragende dimension.

I skal bruge:
- 3 skrællede og kogte kartofler
- et løg
- oksekød
- en skefuld hakket persille
- en knivspids paprika
- et stort stykke mozzarellaost, som rives
- salt og peber

Bechamelsauce:
- 5 skefulde smør
- 4 skefulde mel
- 4 glas mælk
- 2 teskefulde salt
- 1/2 teskefuld hakket muskatnød

Tilberedning: 1. Vi begynder med bechamelsaucen, som er en overordentlig vigtig ingrediens i denne opskrift. I en mellemstor gryde smeltes smørret ved middelsvag varme og der tilføjes mel, indtil vi opnår en gylden farve og ensartet konsistens.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

2. I mellemtiden varmes mælken op til lige før kogepunktet, hvorefter den gradvis tilføjes til smør- og melblandingen. Når al mælken er tilføjet, småkoger sovsen fortsat i 10 minutter under stadig omrøring. Til sidst smages til med salt og muskatnød.

3. Når sovsen er klar blandes det hakkede oksekød i en stor skål med den hakkede persille, hakket løg, paprika, salt og peber. På næste side kan I finde resten af opskriften.

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne