logo

Har I et lille barn derhjemme? Begå aldrig denne fejl! Salat kan være den direkte vej til hospitalet.

Lægerne anbefaler, at man vasker hænderne grundigt med sæbe og varmt vand, både inden og efter man har rørt ved frisk salat. Selv når den er indpakket, er det altid nødvendigt at skylle frisk salat på den anbefalede måde:

- vi fjerner de ydre blade,
- salaten skylles under løbende, koldt vand,
- salaten må ikke fugtes i en vask, som er fuld af vand, eftersom den kan blive inficeret af bakterier fra madrester og lignende

Vi kan opbevare salaten i køleskabet i op til 7 dage, såfremt der ikke er fremkommet tegn på, at salaten er ved at blive for gammel – fx. hvis den bliver brun eller grim.

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Lad os huske på, at indpakket salat – selv hvis den rent faktisk er blevet skyllet – ikke er indpakket under sterile forhold, så bakterierne har alligevel en mulighed for at udvikle sig. Når det drejer sig om rå grøntsager kan vi ikke tillade os at være dovne, men skal altid huske at skylle dem grundigt. Lad os også huske på det faktum, at særligt små børn, ældre og gravide kan være udsat for komplikationer som følge af infektion med E.coli bakterier.

Del ubetinget denne artikel på Facebook!

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne