logo

De ser lidt ud som frikadeller, men det som de gemmer indeni ... Munden løber i vand!

Sådan nogle bløde og lette madpandekager har I ikke prøvet før! Ledsaget af nye kartofler med dild; det er en kombination, I kommer til at elske! Når man tilføjer kefir (eller A38) til dejen, gør det, at madpandekagerne vokser op, bliver sprøde udenpå og bløde indeni. Farsen kan laves af forskellige ting: kartofler, hvidkål, kød, kød med ost, eller hvidkål med svampe - hvad I nu har til overs.

Ingredienser: 400 g kefir eller A38 4 store kartofler 1 bundt dild et halvt glas mælk 3 fed hvidløg omkring 0,5 kg mel (først 2 glas, derefter tilsættes resten, når den æltes) 1 teskefuld natron eller bagepulver salt og peber efter smag 1 æg 2 skefulde olie smør til stegningen

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Tilberedning Kartoflerne koges i vand med salt og sættes til afkøling; i en skål blandes kefir, natron, æg, salt og peber samt mel, og derefter henstilles det i nogle minutter. Tilføj yderligere mel og ælt dejen til en glat masse, som herefter hviler i 10-15 minutter. Til kartoflerne tilføjes den hakkede dild, hvidløg som har været gennem hvidløgspresseren, mælk, salt, peber. Herefter moses det hele med en ske eller en kartoffelmoser. Dejen deles i mindre dele - omkring 6-8. Delene rulles ud til flade, runde bunde, indeni anbringes kartoflerne, kanterne lukkes sammen, og de presses forsigtigt med hånden, sådan at de bliver flade. Steges på begge sider i varmt smør.

Server madpandekagerne med svampesauce eller jeres foretrukne sauce, eller eventuelt med creme fraiche!

Alle tips kan ses i nedenstående film:

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne