logo

Spild ikke tiden med at bage, denne æbletærte kan du lave på et øjeblik, uden at tænde ovnen!

Det her er tærten, uanset om det er weekend eller fridag, eller du bare har lyst til noget sødt, som ikke kræver så meget arbejde – det er en kage til specialopgaver, og den er effektiv i enhver situation. Der skal ikke bruges ret mange ingredienser, endnu mindre arbejde, og effekten er imponerende. Serveret kold med en kugle is er det en fantastisk sommerdessert, mens den om vinteren kan serveres med et glas varm mælk, for at give varme til den frysende krop.

Ingredienser:
2 store pakker småkager med smør
omkring 2 kg søde æbler
et glas mælk
2 teskefulde kanel
1 teskefulde stødt eller frisk ingefær
3 skefulde brunt sukker (to skefulde til æblerne og en skefuld til chokolademassen)
1 glas mandelflager
3 skefulde kakao
1/4 pakke smør (smeltet)
1 æg

Hvis du synes om denne post - så del den! Del på Facebook

Tilberedning: Vi skræller æblerne, deler dem i fire både og fjerner kernehuset, hvorefter vi skærer dem i tynde skiver eller river dem på et groft rivebræt. Vi smelter 2 skefulde brunt sukker på panden, og når det har opnået en gylden farve tilføjer vi æblerne. Efter nogle minutter tilføjer vi kanel og ingefær, og lader det hele stå på lavt blus i omkring 25 minutter, indtil æblerne så småt er begyndt at opløses. Når æblerne er blevet bløde sættes de til side for at køle af. I mellemtiden blander vi et æg med en skefuld sukker, og når massen er rørt sammen tilsættes tre skefulde kakao. Derefter tilsætter vi det smeltede smør, for at opnå en glat chokolademasse. Mandelflagerne ristes hårdt på panden; småkagerne anbringes udblødt i mælken i et fad med høj kant. Den afkølede æblemasse anbringes oven på småkagerne, og herefter endnu et lag småkager. Det sidste lag i skålen skal være småkager; herpå hældes chokolademassen på og vi drysser mandelflagerne henover denne. Kagen skal hvile natten over eller stå nogle timer i køleskabet.

Du kan nu dele denne opskrift med andre samt invitere veninderne på en lækker kage!

Hele opskriften og tilberedningen kan følges i nedenstående film!

Trender lige nu

× Giv en "synes godt om" til Deterlaekkert.dk Jeg har trykket på "synes godt om

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne